Αναζήτηση στον ιστότοπό μας

Εγγραφή
H METCON δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής και διαμόρφωσης ανοξείδωτου χάλυβα από το 1988 με σύγχρονα μέσα και συγκολλήσεις tigargon, κατάλληλες για τρόφιμα στερεά και υγρά , η εταιρεία έχει έτος ίδρυσης το 1949 και η παρουσία της είναι συνεχείς από τότε έως και σήμερα με βασικό αντικείμενο τη κατασκευή μηχανημάτων εμφιάλωσης και κονσερβοποιίας και με σκοπό και όραμα του ιδρυτή της Παναγιώτη Δημ. Κωστόπουλου να παράγει ποιοτικά προϊόντα με γνώμονα πάντα τη ποιότητα, τη λειτουργικότητα και το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η METCON κατασκευάζει ένα ευρύ φάσμα δεξαμενών, εξοπλισμού και εξαρτημάτων και είναι σε θέση να δώσει λύσεις σε όλες τις ανάγκες από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετηκαι προηγμένη.

H METCON κατέχει ηγετική θέση στο σχεδιασμό και την κατασκευή ανοξείδωτων δεξαμενών ,με υψηλή ποιότητα και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό μπορεί να προσφέρει δεξαμενές όλων των ειδών για τη βιομηχανία οίνου , ελαίου , ούζου , μπύρας , γάλακτος , χυμών και αιθέριων ελαίων, και άλλων υγρών τροφίμων.

Οι συνεχιζόμενες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές έχουν αντίκτυπο πάντα στις επιχειρήσεις που παράγουν. Έτσι θέλουμε να ανταποκριθούμε επαρκώς στις σύνθετες ανάγκες για την ενίσχυση της θέσης σας , σε μια όλο και πιο ανταγωνιστική βιομηχανία τροφίμων όπου όλοι οι οργανισμοί-εταιρείες, έχουν δεσμευτεί για ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές και τεχνολογική εξέλιξη στη παραγωγή τους, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της καινοτομίας και της ποιότητας σε σχέση με τη τιμή που επιτάσσουν οι περιστάσεις.

Οι ανοξείδωτες δεξαμενές είναι κατάλληλες για όλα τα ήδη τροφίμων, συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, επιτρέποντας σας να προσφέρετε στους πελάτες σας την ανώτερη ποιότητα προϊόντος.

Το τεχνικό μας τμήμα βρίσκεται στη διάθεση σας ανά πάσα ώρα για να απαντήσει σε κάθε προβληματισμό και απορία σας, όσον αφορά τη μελέτη, σχεδίαση, εγκατάσταση και τις χρήσεις του κάθε προϊόντος ώστε να είναι συμβατό με τις ανάγκες σας, αλλά και για να σας ενημερώσει για οτιδήποτε νέο μπορεί να συμβάλει στην μεγίστη ικανοποίηση σας και εξυπηρέτηση της δραστηριότητας σας με γνώμονα πάντοτε το τρίπτυχο… ποιότητα, λειτουργικότητα, αισθητική.

Η METCON κατασκευάζει:

 • ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΩΣ
 • ΣΚΑΛΕΣ ΑΝΟΔΟΥ ΙΝΟΧ
 • ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΟΙΝΟΥ
 • ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
 • ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΕΣ ΣΤΑΦΥΛΟΔΟΧΟΙ
 • ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
 • ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΕΣ FERMENTAMATIC
 • ΔΕΞΑΜΕNEΣ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΘΕΙΩΔΟΥΣ
 • ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΩΣ - ΖΥΜΩΣΕΩΣ - ΑΠΟΛΑΣΠΩΣΕΩΣ - ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΩΣ
Η METCON μελετά, και δημιουργεί χώρους επεξεργασίας τροφίμων , τυποποίησης αγροτικών προϊόντων , τυποποίησης ελαιολάδου, οίνου, βρωσίμων ελαίων, εσπεριδοειδών και συναφών ειδών, χρησιμοποιώντας κατάλληλα και πιστοποιημένα υλικά και τρόπους εφαρμογής τους.

Πολλές φορές τα τρόφιμα περιέχουν κινδύνους και η κατανάλωσή τους είναι δυνατόν να προκαλέσει ασθένεια στον καταναλωτή. Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να είναι παθογόνοι μικροοργανισμοί (π.χ. σαλμονέλες), επικίνδυνες χημικές ουσίες (π.χ. φυτοφάρμακα) ή ξένα σώματα (π.χ. γυαλιά) που μεταφέρονται στα τρόφιμα από τις πρώτες και βοηθητικές ύλες, τον εξοπλισμό, το προσωπικό και γενικά από το περιβάλλον με άμεση ή έμμεση επαφή.

Η παραγωγή τροφίμων απαλλαγμένων από τους παραπάνω κινδύνους πρέπει να είναι ο στόχος κάθε επιχείρησης και μπορεί να επιτευχθεί:
 • Με την εφαρμογή ενός συστήματος διασφάλισης της παραγωγής υγιεινών τροφίμων. Το περισσότερο γνωστό σύστημα είναι το σύστημα HACCP (HazardAnalysisCriticalControlPoints-Ανάλυση Κινδύνων, Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) της επιχείρησης
 • Με την εφαρμογή Κανόνων Υγιεινής
 • Με την σωστή εκπαίδευση του προσωπικού και τέλος
 • Με τον αποτελεσματικό έλεγχο των προϊόντων τους

Η εταιρεία μας, είναι σε θέση να σας δώσει λύση και κατασκευαστικά άρτια και ολοκληρωμένα έργα , ώστε οι κανόνες Υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζει μια επιχείρηση στο χώρο της παραγωγής (χώροι παραλαβής, αποθήκευσης, προετοιμασίας, επεξεργασίας τροφίμων) για να διασφαλίσει την υγιεινή των τροφίμων που παράγει ή διαχειρίζεται, να είναι συμβατοί και σύμφωνοι με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα μέτρα αυτά έχουν σχέση με τις κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης και τον εξοπλισμό της, αλλά και με τις διαδικασίες που ακολουθεί ,έχουν σχέση ακόμη και με την παραγωγική διαδικασία όπως διαμορφώνονται τα στάδιά της (προμήθεια, μεταφορά, παραλαβή, αποθήκευση, προετοιμασία, επεξεργασία, και διάθεση).

Η πιο αποτελεσματική προσέγγιση στην παρεμπόδιση και τον έλεγχο των τροφοδηλητηριάσεων είναι η εφαρμογή του συστήματος HACCP - ανάλυση κινδύνων και εντοπισμός των κρίσιμων σημείων ελέγχου σε μια παραγωγική διαδικασία.O όρος HACCP είναι ακρωνύμιο του HazardAnalysisCriticalControlPoints (στα ελληνικά προτείνεται σαν δόκιμος ο όρος ΑΚΚΣΕ που είναι ακρωνύμιο του Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου). Το σύστημα αυτό αποσκοπεί στην αναγνώριση των κινδύνων που συνδέονται με οποιαδήποτε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, της αποθήκευσης και της διακίνησης των τροφίμων μέχρι τον τελικό καταναλωτή και στη συνέχεια εφαρμόζει αποτελεσματικές διαδικασίες ελέγχου με σκοπό την παραγωγή υγιεινών και ασφαλών προϊόντων.


Η εταιρεία μας, σας παρουσιάζει το Etalbond®, ένα τεχνολογικά προηγμένο προϊόν του οποίου τα μοναδικά χαρακτηριστικά διευκολύνουν τη δημιουργική αρχιτεκτονική σχεδίαση. Καμπύλες και επίπεδες επιφάνειες με ζωηρά χρώματα δημιουργούν νέα φινέτσα σε κτήρια και κατασκευές κάθε είδους.

Ελκυστικό και ευέλικτο, το Etalbond είναι η απόλυτη λύση μεταλλικής επικάλυψης για εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες σε νέες κατασκευές και ανακαινίσεις. Το υλικό είναι δύσκαμπτο, ελαφρύ, ανθεκτικό και έχει ικανοποιητικές μονωτικές ιδιότητες εξασφαλίζοντας αποδοτικά σε επίπεδο ενέργειας κτήρια. Επιπρόσθετα, μορφοποιείται εύκολα σε ποικιλία σχημάτων (επεξεργασία του Etalbond) και εγκαθίσταται εύκολα.

Το Etalbond είναι ένα πρώτης τάξης σύνθετο πλαίσιο, τύπου "sandwich", που αποτελείται από μη τοξικό πυρήνα πολυαιθυλενίου που είναι καλά κολλημένος ανάμεσα στην πρόσοψη λεπτού αλουμινίου και στα φύλλα επαφής. Τα φύλλα Etalbond παράγονται με διαφορετικά πάχη πυρήνα 2, 3 και 5mm με φύλλα αλουμινίου 0,5, με καθιερωμένα πάχη φύλλων 1000, 1250, 1500 και 2000mm και μήκη από 1000 έως 5000mm. Έτσι, το συνολικό πάχος του Etalbond είναι 3, 4 και 6mm.

Η συγκόλληση των φύλλων αλουμινίου με τον πυρήνα επιτυγχάνεται με υψηλή συμπίεση των τριών μερών (δύο φύλλα αλουμινίου και συγκολλητική ουσία μαζί με το πολυαιθυλένιο) μέσα στους κυλίνδρους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός γερού και εξαιρετικά δύσκαμπτου επίπεδου φύλλου σύνθετου πλαισίου.

Το Etalbond είναι εξαιρετικά κατάλληλο σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες όπως σε ρυπογόνες αστικές και βιομηχανικές περιοχές, καθώς τα πλαίσια πρακτικά δεν χρειάζονται συντήρηση ενώ ο καθαρισμός τους είναι απλός. Η σχεδίαση ενός συγκεκριμένου κτηρίου μπορεί να δώσει χαρακτήρα σε μια ολόκληρη περιοχή, ακόμα και σε μια πόλη.

Στη σύγχρονη εποχή, η διαρκής καινοτομία στη σχεδίαση καθιστά το Etalbond φυσικό σύμμαχο των αρχιτεκτόνων. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Κάθε κατασκευή σε ανοιχτό χώρο απαιτεί ειδική μελέτη. Διόδια αυτοκινητοδρόμων και πρατήρια βενζίνης, βιομηχανικά κτήρια και σήραγγες, όλα πρέπει να συνδυαστούν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον.

Γι’ άλλη μια φορά, το Etalbond προσφέρει ιδανικές λύσεις και η METCON είναι σε θέση να υλοποιήσει κάθε σας επιθυμία με μεγάλη επιτυχία , καθώς και να σας παραδώσει ένα αισθητικά τέλειο και στατικά επαρκές αποτέλεσμα .

METAL CONSTRUCTIONS / ENGINEERING

Ρήγα Φεραίου 154 / Αίγιο, Τ.Κ. 25100 / Ελλάδα (+30) 26910 24229